O dupa-amiaza in Szeghed, Orasul Soarelui

Dupa un drum de 8 ore, am ajuns la prima destinatie si anume orasul Szeghed. Pentru noi a fost in principiu oras de tranzit si initial l-am ales doar pentru a innopta si a merge mai departe catre urmatoarea destinatie. Insa pentru ca am ajuns cand inca era lumina, ne-am hotarat sa ne plimbam un pic si sa il descoperim, atat cat ne-a permis timpul, avand in vedere ca citisem ca este al treilea ca marime din Ungaria (dupa Budapesta si Debrecen) si ca are o arhitectura minunata .

Intr-adevar pentru noi a fost orasul potrivit, avand in vedere drumul lung pe care il avusesem. Am descoperit un oras linistit, deloc aglomerat, bun pentru a ne incarca bateriile pentru ziua urmatoare si in care oamenii folosesc mai mult bicicletele decat masinile.

Cazare

Inca din faza de planificare a acestei vacante, pentru ca ne gandeam ca nu vrem sa fie singura iesire din aceasta vara, ne-am impus niste limite, care sa indeplineasca cerintele: cat se poate de aprope de centru, curat, spatios pentru noi 4 si sa aiba mic dejun. Stim ca pozitionarea centrala nu era obligatorie pentru ca eram cu masina, insa dupa o zi de stat in masina voiam sa ne plimbam pe jos sa ne dezmortim picioarele.

De asemena ne-am dorit tare mic dejun deoarece ne-am trezit, am mancat si am putut pleca rapid la drum, fara a pierde timp cu organizarea pentru masa de dimineata.

 

 

Asa ca am cautat, am citit review-uri pe booking si ne-am oprit la Matrix Hotel. Este un hotel mic, cochet, curat si suficient de spatios pentru toti 4, situat apoape de zona de promenada a raului Tisa, care traverseaza Szeghed. Am optat asa cum am spus pentru o camera cvadrupla, fara balcon, cu mic dejun. Hotelul are si parcare care este fara costuri pentru oaspetii acestuia.

Ce am vizitat

In scurtul timp pe care le-am petrecut in Szeghed ne-am plimbat pe malul Tisei catre centrul vechi si apoi am luat-o pe stradute inapoi pana la hotel. Daca ajungeti aici si va plimbati ca noi, sa va dati cu muuuult spray impotriva tantarilor (noi l-am uitat in camera) pentru ca pe noi ne-au ciuruit.  In drumul nostru am ajuns in piata Domului si am vazut apoi Turnul Domotor, care este in imediata apropiere a acestuia.

Ne-am plimbat prin centrul vechi, am ajuns apoi la Muzeul Mona Ferenc, care evident era inchis insa am citit ca adaposteste o multitudine de expozitii permanete de arta, stiinta cat si o expozitie etnografica. Mai multe informatii despre muzeu si de asemena preturile biletelor daca aveti timp sa il vizitati gasiti aici. 

Daca aveti mai mut timp pentru Szeghed puteti sa mai vizitati Palatul Deutsch, Casa Reok, Sinagoga Noua, Palatul Grof, Primaria unde puteti admira turnul cu ceas si Podul Suspinelor, Gradina Zoologica si Muzeul Salamului Pick si Muzeul ardeiului si de asemena sa va relaxati in complexul balnear Aquapolis.

Ce am mancat

Singura masa in oras a fost cina si ne-am oprit pentru aceasta la restuarantul Vendéglő a Régi Hídhoz. Copiii si-au ales un preparat pe care il cunoasteau, greek chicken. Noi am mancat la recomandarea chelnerului paprikas respectiv o portie de woodman pork (carne de porc cu un sos de smantana cu ciuperci, castraveti, bacon).  Ne-am dorit foarte mult dupa masa sa mancam o inghetata, insa la ora 20 magazinele renumite pentru aceasta, erau deja inchise.

In urmatorul articol voi povesti un pic despre orasul care ne-a surprins cel mai mult in aceasta calatorie, Lublijana, asa ca puteti ramane alaturi de noi.

Daca va plac experientele noastre #in4, puteti sa ne urmariti de asemenea pe FacebookInstagram, Tik Tok si You Tube.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top