Idei de weekend: Cheile Dambovicioarei

Cheile Dambovicioarei sunt una dintre cele mai frumoase atractii naturale din Romania si reprezinta o destinatie ideala pentru o excursie de weekend in familie.

Cheile Dambovicioarei

Cum am ajuns acolo? Cheile Dambovicioarei se afla la doar 120 km de Bucuresti, iar drumul este usor de parcurs cu masina – aproximativ 2 ore si jumatate.

In ceea ce priveste cazarea, exista o multime de optiuni disponibile in Cheile Dambovicioarei. Poti alege sa te cazezi intr-una dintre pensiunile sau hotelurile din zona. In plus, multe dintre aceste locatii sunt situate in imediata apropiere a Cheilor, astfel incat ajungi la atractiile turistice cu usurinta. Noi ne-am cazat la o pensiune pet friendly, pentru ca Aki nu putea lipsi. In drumul catre Lacul Pecineagu ne-a atras atentia o cabana care era la propriu aruncata in mijlocul naturii, iar propietarii ne-au spus ca toti clientii lor sunt dintre cei care vor pentru cateva zile sa se rupa de lumea agitata in care traiesc, de tehnologie si sa se apropie din nou de natura.

Cabana Cascoe

Daca mergi in week-end in zona Cheile Dambovicioarei, ai timp suficient sa vizitezi toate atractiile turistice din zona. Pestera Dambovicioarei este un obiectiv pe care nu trebuie sa il ratezi, care se intinde pe o lungime de 1350 de metri si are o serie de sali si galerii uimitoare. Vei putea admira formatiuni deosebite de stalactite si stalagmite, care iti vor taia respiratia. Vizitarea Pesterii Dambovicioara este o experienta educativa si fascinanta mai ales pentru copii, pentru ca ofera ocazia de a explora un mediu subteran fascinant.

Pestera Dambovicioarei

Pestera Dambovicioarei

Nu trebuie sa ratezi o plimbare prin Cheile Dambovicioarei, unde vei admira peisajele spectaculoase si cascadele naturale. Daca esti un pasionat al sporturilor in aer liber, exista posibilitatea de a face drumetii pe trasee montane sau de a te plimba cu bicicleta pe traseele din zona.

Cheile Dambovicioarei

Tot in zona poti vedea si Lacul Pecineagu, care este situat la doar cativa kilometri de Cheile Dambovicioarei. Acesta este un lac de acumulare cu o suprafata de aproximativ 880 ha si o adancime maxima de 30 de metri. Sigur te vei relaxa pe malul lacului si te vei bucura de linistea si frumusetea naturala din jur.

Lacul Pecineagu

Lacul Satic este o alta atractie turistica populara in zona si este situat in apropierea lacului Pecineagu. Este un lac mic, dar pitoresc, ofera o oaza de liniste si relaxare in mijlocul naturii salbatice.

Lacul Satic

Cheile Dambovicioarei sunt locul perfect pentru o escapada de weekend in mijlocul naturii, unde poti petrece timp de calitate alaturi de familie si prieteni.

Daca va plac experientele noastre #in5, puteti sa ne urmariti si pe FacebookInstagram, Tik Tok si You Tube. sau puteti rasfoi prin arhiva blogului pentru alte idei de petrecere a timpului liber.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top