In drum spre casa ne-am oprit 12 ore in Budapesta

Am plecat din zona Dolomiti, despre care am scris aici, cu gandul de a reveni in aceasta zona deosebita, atat vara cat si iarna.

Deoarece pana acasa aveam destui kilometri de parcurs, am ales sa ne cazam undeva la mijlocului drumului, in Ungaria. Daca la plecare ne-am oprit in Szeghed, de data aceasta am optat pentru Budapesta, un oras pe care nu-l mai vizitasem. Din pacate am stat aici mai putin de 12 ore, insa a fost suficient cat sa ne gandim sa revenim.

Din San Viglio di Marebbe pana in Budapesta, am facut 10 ore si 700 km, drum pe care l-am strabatut predominant prin Austria, pe care am traversat-o de la vest la est.

Cazare

Pentru scurta sedere in Budapesta am ales o camera cvadrupla la hotelul MEININGER Budapest Great Market Hall, pe care il gasiti pe booking.com aici. Camera in care am stat nu este foarte spatioasa, insa arata bine si singurul minus este ca nu are balcon. Dar pentru o noapte, nu ne-a lipsit. La receptie am aflat ca hotelul are si camere cu balcon la etajele superioare, asa ca atentie cand faceti rezervare.

Cel mai mare minus la acest hotel este parcarea. Pe booking este afisat faptul ca exista o parcare privata, iar in emailul de confirmare primit de la hotel ni se preciza ca aceasta costa 15 euro/zi. Intr-adevar, exista o parcare privata langa hotel, dar costul parcarii este cu mult peste cei 15 euro. Ora de parcare costa 500 forinti (echivalentul a 1,5 euro/ora). 24 de ore ar fi insemnat 36 euro. La recomandarea personalului de la receptie, am parcat gratuit pe o strada adiacenta hotelului, in weekend toate parcarile publice fiind gratuite.

Cel mai mare avantaj al hotelului este pozitionarea. Hotelul se afla chiar in centrul Budapestei, la 300 m de Dunare si este situat langa piata “Great Market Hall“, cea mai mare si mai veche piata din Budapesta.

Ce am vizitat

In putinul timp petrecut aici am vazut cateva obiective, insa foarte putin din ce este Budapesta. Ne-am plimbat in seara in care am ajuns pe Podul Libertatii si Elisabeth Bridge, iar a doua zi am fost in Piata Mare si Piata Fővám, care erau in apropierea hotelului.

Ce am mancat

In seara cand am ajuns la Budapesta, ne-am oprit la un restaurant cu specific grecesc, Dionysos Taverna unde am platit pentru o portie de calamari 6 euro, o portie de gyros 11 euro, o portie de souvlaki 13 euro si o limonada 3 euro. Am avut si tip trecut pe bon, 10% din valoarea totala a bonului.

La hotel nu am avut mic dejun asa ca am optat pentru a-l servi la o terasa din piata Fővám, pentru care am platit 6,5 euro pentru o portie de oua prajite cu sunca, 7 euro pentru un mic dejun continental si service charge aproape 3 euro. Evident ca ne-am facut si un prieten zburator foarte pofticios, cu care copiii au impartit mancarea.

Masa de pranz ne-a prins pe drum, asa ca ne-am oprit la restaurantul Curtea Veche din centrul Aradului. Restaurantul l-am ales de pe tripadvisor, mancarea a fost foarte buna si serivirea rapida. Aici pentru un platou Curtea Veche pentru doua persoane am platit 80 lei si pentru o portie de paste carbonara 27 de lei. Cea mai fericita a fost Ana care si-a completat masa cu un milkshake cu ciocolata.

Din Budapesta pana in Bucuresti sunt aproximativ 860 km pe care i-am parcurs in 13,5 ore, cu tot cu pauza de masa de la Arad. Am ajuns tarziu, insa a fost bine ca ne-am intors sambata noaptea, astfel incat duminica a fost zi de odihna si pregatiri pentru job. Copiii erau oricum in vacanta, asa ca nu ne-am stresat prea tare din cauza asta.

Daca va plac experientele noastre #in4, puteti sa ne urmariti de asemenea pe FacebookInstagram, Tik Tok si You Tube.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top