Idei de week-end: Valea Doftanei

Dupa 2 luni de stat in casa, doar in contact online cu colegii si prietenii, am hotarat sa profitam de ridicarea restrictiilor si am plecat duminica trecuta pe Valea Doftanei. Stiam acest loc, am mai fost si anul trecut, doar ca atunci nu ne-am bucurat prea tare de loc pentru ca ne-a prins ploaia.

Am plecat de acasa cu masina pe DN1 si la Campina am virat la dreapta, am traversat orasul si am continuat pe DJ 102I spre Lacul Paltinu. Pana la lac sunt in jur de 120 km, depinde unde vreti sa popositi. Noi ne-am oprit pana in baraj. Ca timp atat la dus cat si la intors am facut in jur de 1h45min.

Am avut parte de o zi cu muuuuuult soare ?, desi in Bucuresti era cam inorat si am plecat cam greu din casa. Oricum acum plecarea din casa ne ia si mai mult, avand in vedere ca mai aveam cu noi un “copil”.

Pe Valea Doftanei am ajuns in jur de ora 13, am gasit repede un loc langa rau si am avut suficient timp pentru a pregati masa de pranz.

De acasa ne-am luat tot ce trebuie pentru gratar, carbuni, farfurii de unica folosinta si tacamuri, saci de gunoi, apa de la chiuveta pentru spalat pe maini si tot felul de consumabile de care am mai avut nevoie. Nu am plecat fara dezinfectant de maini si dezinfectant pentru suprafete.

Pentru Aki am luat sticluta de apa portabila cu distribuitor, mancare uscata necesara pentru 2 mese, cateva treaturi, o cutiuta in care l-am transportat in masina, lesa si hamul. Avand in vedere ca este primul sau drum lung s-a comportat exemplar, asa ca va mai merge cu siguranta cu noi si in alte excursii.

Unde ne-am oprit am avut activitati relaxante de picnic: am mancat de pranz, am stat pe iarba, am admirat peisajul si norii, am alergat, am jucat badminton, fotbal, am fost la rau si am aruncat cu pietricele in apa, am citit, am cules si am mancat fragi.

La plecare, desi a inceput sa picure un pic, am vizitat Barajul Paltinul si Lacul Paltinul. Pe Valea Doftanei, unde ne-am oprit noi nu a fost foarte aglomerat, dar la lac am gasit foarte multi oameni in zona denumita Poiana Ciucas. Am fost surprinsi in mod placut de faptul ca locul este amenajat cu foisoare si gratare pe care oamenii le pot folosi gratuit.

Peisajul de acolo este de vis, exact ce trebuie dupa aceasta perioada, iar culoarea lacului ne-a amintit de lacurile vizitate anul trecut in Dolomiti.

In zona mai puteti vizita orasul Campina in care gasiti Castelul “Iulia Hasdeu” si Casa memoriala “Nicolae Grigorescu”. Daca aveti posibilitatea sa luati bicicletele cu voi, zona permite plimbari de-a lungul drumului judetean.

Daca va plac experientele noastre #in4, puteti sa ne urmariti si pe FacebookInstagram, Tik Tok si You Tube sau puteti rasfoi prin arhiva blogului pentru alte idei de petrecere a timpului liber.

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top