Idei de weekend: Ferma Dacilor

Pe 1 iunie am sarbatorit “Ziua copiilor” intr-un loc cu multa verdeata, aer curat si animalute. Ana si Stefan si-au dorit un astfel de loc si l-am gasit aproape de Bucuresti la Ferma Dacilor.

Locul l-am gasit pe net, in povestile altor familii pasionate de iesiri cu copii. Ferma Dacilor se afla in comuna Tohani, in apropiere de Mizil, judetul Prahova. Din informatiile gasite pe net locatia indeplinea toate conditiile pe care le-au dorit pentru acea zi copiii.

Le-am povestit si catorva prieteni despre planurile noastre si din fericire ni s-au alaturat in aceasta iesire, la Ferma Dacilor. De data aceasta toti am avut prietenii aprope, noi, copiii si chiar si Aki s-a bucurat de prezenta unui prieten chiar mai motat decat el ?. Asa ca noi am sarbatorit de fapt ziua prieteniei ?.

Ferma Dacilor este un complex care se intinde pe mai multe zeci de hectare si are pe langa cazare, atractia fiind casutele suspendate, un restaurant si o terasa, o mini gradina zoo si spatiu verde unde se pot practica diverse activitati de exterior. Pe situl lor gasiti toate activitatile pe care le puteti face acolo, inclusiv activitati la cerere.

Am plecat din Bucuresti cu masina si dupa doar 1,5 h de mers, am ajuns intr-un loc care mi-a adus aminte de copilarie. Cand am ajuns noi, in jur de 10:30, locul era populat probabil doar cu cei care erau cazati in complex. Dupa pranz insa, locul s-a aglomerat destul de mult, pesemne ca mai erau si alte familii cu copii, care aveau de indeplinit aceleasi cerinte de ziua celor mici ? .

Masa de pranz ne-a gasit la ferma si am servit-o in regim take away, adica am stat la coada, am comandat, am luat mancarea si ne-am asezat la o masa de pe terasa lor. Datorita situatiei actuale meniul a fost redus la cateva preparate din care fiecare a ales dupa preferinte. Produsele au fost gustoase si portiile au fost generoase raporate la pret. Ce nu mi-a placut a fost organizarea la comandarea si preluarea mancarii. O parte dintre turistii care luau masa ca si noi, au uitat de sintagma “distantare sociala”.

Cat am stat acolo, copiii au alergat, au vazut animalele, le-au mangaiat si s-au bucurat de prezenta lor.

Singurul lucru pe care copii ar mai fi dorit sa il faca cat au stat la ferma a fost sa calareasca. Din pacate persoana care de ocupa de cai nu era disponibilia in acea zi, asa ca vom face aceasta activitate data viitoare.

Ne-am intors acasa in jur de ora 17, alungati de o ploaie care a fost anuntata inca de dimineata de norii, care dadeau tarcoale locului.

Daca va plac experientele noastre #in5, puteti sa ne urmariti si pe FacebookInstagram, Tik Tok si You Tube. sau puteti rasfoi prin arhiva blogului pentru alte idei de petrecere a timpului liber.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top