Incepand cu clasa a-IV-a copiii au inceput sa studieze la scoala geografia si istoria Romaniei. Asa ca in primul weekend cu soare de la finalul lunii februarie, le-am imbinat pe cele doua si am vizitat Cetatea Poenari si alte obiective din zona.
Am plecat din Bucuresti cu masina pe traseul Bucuresti-Pitesti-Curtea de Arges-Cetatea Poenari. Drumul l-am facut in 2 ore si 30 min si a fost destul de lejer, avand in vedere vremea frumoasa care se anunta.
Cetatea Poenari este situata pe unul din varful muntilor Frunti, la o altitudine de vreo 400 m fata de nivelul vaii Argesului. Cea mai mare provocare pentru noi a fost sa urcam cele 1480 de trepte pentru a ajunge la cetate. Urcarea noastra a durat o ora, iar coborarea cam 30 de minute, dar cred ca acest timp i se datoreaza si lui Aki care a fost evident cel mai in forma si ne-a mobilizat si pe noi.
Cetatea Poenari nu este la fel de spectaculoasa in interior ca in povestile pe care le-am citit despre ea, dar cele doua manechine trase in teapa de la intrarea in curtea cetatii ne amintesc de Vlad Tepes si de faptul ca s-a refugiat aici.
Pretul unui bilet pentru accesul in cetate este de 10 lei pentru un adult si de 5 lei pentru un copil. Programul de vizitare variaza in functie de anotimp si de ziua de vizitare, asa ca cel mai bine este sa consultati inainte site-ul Muzeului Judetean Arges.
Dupa o asa urcare este posibil sa fie nevoie sa va incarcati bateriile, asa ca ar fi bine sa aveti la voi o gustare si muuuulta apa, pentru ca singura terasa de la baza muntelui era inchisa.
Dupa ce am plecat de la Cetatea Poenari, am mers tot inainte si am ajuns in aproximativ 10 minte la Barajul si Lacul Vidraru. Lacul Vidraru este un lac artificial creat pe la 1965 prin construirea Barajului Vidraru pe raul Arges, pentru producerea de energie electrica si prevenirea inundatiilor. Pentru noi a fost impresionant, fiind cel mai mare baraj pe care l-am vazut pana acum.
Aici puteti gasi si ceva tarabe care va ademenesc cu gustari si racoritoare daca popositi mai mult.
Dupa o plimbare de-a lungul barajului, in care am admirat atat frumusetea naturii cat si maretia barajului, am plecat spre Curtea de Arges. Ne-am oprit la Manastirea Curtea de Arges, despre care copiii au aflat la orele de istorie, ca aici sunt inmormantati Regele Carol I, dar si alti membri ai familiei regale.
Din pacate nu am avut acces in manastirea veche, construita conform legendei cu multe sacrificii de Mesterul Manole. In aceasta se afla mormantul regelui Carol I, pe care copiii erau nerabdatori sa il vada. In interiorul curtii manastirii se afla de asemenea si fantana Mesterului Manole. Am ratat-o de data aceasta, dar vom reveni cu siguranta aici.
Se poate vizita insa biserica noua in care sunt inmormantati Regele Mihai si Regina Ana.
Daca va plac experientele noastre #in4 sau mai bine zis #in5, sa nu il suparam pe Aki ?, puteti sa ne urmariti si pe pe Facebook, Instagram, Tik Tok si You Tube. sau puteti rasfoi prin arhiva blogului pentru alte idei de petrecere a timpului liber.