Dupa ce am plecat din Venezia, despre care am scris aici, in urmatoarele trei zile din aventura noastra, ne-am oprit la Rimini pentru plaja, mare, soare si relaxare.
De la Venezia la Rimini am facut 3 ore, insa noua ni s-a parut foarte mult dupa o zi foarte calduroasa si avand in vedere nerabdarea de a ajunge cat mai repede la mare.
Cazare
Asa cum am facut si in celelate locatii, am tinut cont in alegerea cazarii de spatiul de dormit. Insa de data asta, pentru ca aveam de gand sa stam 3 nopti, am zis sa cautam ceva si aprope de plaja, daca nu chiar pe plaja si neaparat sa putem servi micul dejun la hotel, astfel incat sa mancam dimineata si apoi sa iesim imediat pe plaja. Si am gasit un hotel asa cum ne-am dorit – Hotel Carlton Beach.
Noi am avut un apartament cu doua camere care comunicau intre ele, fiecare camera cu un pat dublu, o baie, doua balcoane mici si vedere la mare. Pur si simplu ne-am indragostit de acest hotel, micut, cochet, foarte curat, personal foarte amabil si in care am reveni cu siguranta. Cred ca in celelate articole am uitat sa specific, dar un punct forte in alegerea hotelului in fiecare locatie, l-a avut parcarea. Avand in vedere ca mutam din masina in camera si invers cate 4 trollere de fiecare data, era musai sa avem parcare aproape. La acest hotel parcarea este contra cost si anume 10 euro / zi.
Plaja
Hotelul in care ne-am cazat nu avea plaja proprie – toate plajele din Rimini sunt administrate de firme private. Insa in spatele hotelului, imediat cum ieseam din parcare, ajungeam la o plaja privata unde am avut preturi speciale fiind clientii hotelului Carlton Beach. Astfel am platit la receptie 10 euro / zi pentru 2 sezlonguri si o umbrela. La umbrela am avut si seif care a fost foarte util. Ce mi-a mai placut pe aceasta plaja este faptul ca am mers in prima zi la administrator, i-am aratat bonul, ne-a alocat sezlongurile, in functie de preferinte noastre, si acele sezlonguri au ramas ale noastre pentru tot sejurul indiferent de ora la care mergeam pe plaja. De asemenea plaja avea animatori care se jucau cu copiii dar si cu adultii, un mini loc de joaca cu topogan si leagane, galetuse, lopatele, mingii si alte jucarii pentru plaja pe care copiii le puteau folosi si le returnau cand isi terminau joaca. Lucrurile de imprumut pentru copii mi s-au parut foarte utile, mai ales pentru familiile care calatoresc spre aceasta destinatie cu avionul si nu pot inghesui in bagaje prea multe jucarii pentru plaja.
Tot aici se gasea un restaurant unde puteam manca si un bar de unde ne-am cumparat bauturi, inghetata, fructe si alte gustari.
Plaja era curatata zilnic, nu am gasit mizerie, tigari aruncate la intamplare, chiar si drumul care trece prin mijlocul aceste bucati de plaja si care ducea pana la mare era maturat in mod constant de nisip.
Mi-a mai placut de asemenea ca zona de nisip de la sezlonguri pana la apa era mare, asa ca copiii se puteau juca in voie cu mingea, face constructii din nisip, alerga si chiar pe acea bucata animatorii se distrau cu copiii.
Intrarea in apa se face lin, este perfecta pentru copii mai mici sau mai mari, intotdeauna curata, insa avand in vedere ca plaja si intrarea este cu nisip foarte fin, valurile il ridicau la suprafata, dand senzatia de apa tulbure.
Si da, gasiti si oameni care va fac masaj, va impletesc parul sau va fac un tatuaj care sa va aminteasca de acest loc. De exemplu, un masaj la picioare este 5 euro, codite impletite precum a vrut Ana au costat 15 euro si au rezistat doua saptamani, tatuajele costa intre 5 – 20 euro, in functie de marime si tin in jur de 10 zile.
Ce am vizitat
Stim ca Rimini este mai mult decat plaja si mare, insa am preferat de data asta pentru noi sa fie doar atat. Stiam ce urmeaza sa vizitam in aventura noastra si am preferat sa ne incarcam aici bateriile.
Daca totusi stati mai mult in Rimini si doriti sa il descoperiti mai mult decat am facut-o noi, puteti vizita Muzeul Orasului, Podul lui Tiberiu, Arcul lui Augustus, Amfiteatrul Roman, Fantana celor 4 cai, Parcul Italia in Miniatura, Fiabilandia. Cu siguranta puteti gasi multe alte obiective interesante daca aveti timp de plimbare. Puteti vizita de asemenea plecand din Rimini orase mari precum Bologna, Ravenna, Ancona etc.
Noi am ales intr-una din zile sa mergem sa le aratam copiilor San Marino. Le povestisem ca este o alta tara, in Italia, situata pe un deal asa ca le-a placut ideea. Sincer trebuie neparat sa ajungeti in San Marino, daca nu pentru peisaje, macar pentru shopping.
Noi nu suntem mari fani cumparaturi, insa cu siguranta aici veti gasi lucruri la preturi mai bune decat in alta parte daca aveti rabdare sa cautati. Noi ne-am luat cateva ratuste si le-am fi luat pe toate din magazin, dulciuri yammmy, parfumuri si amintiri frumoase.
In San Marino se poate ajunge cu masina pana la intrarea in Orasul vechi unde gasiti mai multe parcari cu plata, care costa 1,5 euro / ora sau 8 euro / zi. Aveti de asemenea posibilitatea sa lasati masina mai jos si sa urcati pana in Oras cu telecabina. Noi asa am fi vrut sa facem, insa ne-am pierdut pe numeroasele trasee de urcat si am ajuns pana la baza Orasului vechi cu masina. Mai multe info despre telecabina si despre San Marino puteti citi aici.
Daca nu vreti sa faceti nici cumparaturi puteti pur si simplu sa va plimbati pe stradutele linistite, sa mancati sau sa savurati o cafea si o inghetata si sa va bucurati liniste si de peisaj.
Ce am mancat
…..mmmmm cand ma gandesc ce bunatati am descoperit in Rimini, acum as pleca din nou acolo. La hotel, avand in vedere ca am ajuns la masa de seara am intrebat unde ne recomanda sa mancam. Voiam ceva aprope, dar unde sa avem ce sa alegem si pentru copii. Ne-au recomandat un restaurant pe plaja cu specific pescaresc, Luna Rossa si un bar, de fapt restaurant care era visavis de hotel. Ultima recomandare fost varianta castigatoare.
Asa am ajuns la George Bar Rimini, care est mult mai mult decat un bar, un loc unde oamenii de acolo devin imediat prietenii tai. Da, ne-am imprietenit din prima cu chef-ul, care a ramas foarte placut impresionat de Ana pentru ca si-a comandat Pizza quattro formaggi (copiii nu o prea prefera). De la prima comanda copiii au fost cuceriti de chef si oricat ne-am rugat de ei sa mancam si in alta parte, nu era chip. Asa ca vi-l prezentam pe George.
In ultima seara am reusit sa plecam intr-o alta zona si sa mancam intr-un restaurant din centru, in rest……doar George. La George Bar am platit intre 8 si 12 euro pentru o pizza, la fel pentru o portie de paste, o portie de chicken nuggets cu cartofi prajiti este 10 euro, un fresh de portocale 3 euro si 5 euro un aperol spritz.
Inghetata am mancat in fiecare zi si evident de mai multe ori, pentru acesta am platit in jur de 2 euro pentru doua arome. Nu am gasit ceva extraordinar, insa era la fel de buna ca celelate pe care le-am mancat pana acum in Italia.
Dupa aceste zile frumoase de relaxare ne-am continuat aventura spre Toscana.
Ci vediamo a Marina di Pietrasanta!
Daca va plac experientele noastre #in4, puteti sa ne urmariti de asemenea pe Facebook, Instagram, Tik Tok si You Tube.