Idei de weekend: Prin copaci la Edenland

Fericire, sanatate, miscare

In week-endurile in care nu plecam, incercam sa gasim activitati in Bucuresti sau in imprejurimi ca sa nu ne plictisim #in4 :D. De data asta am ales sa mergem la Edenland si am fost pentru prima data acolo. Am vrut sa ne relaxam in natura, iar copiii sa isi consume energia, asta pentru ca in cursul saptamanii sunt la o scoala de vara unde stau in interior, iar dupa curs nu prea mai au energie, chef etc sa iasa foarte mult afara.

Am plecat pe la 11 cu masina din Bucuresti, am ajuns cam in jumatate de ora in Balotesti unde este complexul si ne-am distrat maxim. Ma rog mai mult ei, ca noi ne-am intors cu durere de ceafa de la cat am stat cu ochii dupa ei prin copaci ;).

panouri Edenland intrare

Intrarea in complex este 10 lei pentru un adult si 5 lei pentru un copil. Copiii pana in 3 ani nu platesc. Intial nu mi-a placut ideea de taxa de intrare, insa am inteles de ce se plateste intrare si mi se pare foarte ok – animalele de la zoo presupun ca nu traiesc cu aer.

caprioare zoo Edenland

 

capre zoo Edenland

De asemena, un lucru foarte important este ca nu se poate intra in complex cu mancare, apa – noi aveam la noi cate o sticluta cu apa pentru fiecare si am lasat-o in masina. De asemenea aveam o patura pentru picnic, pe care paznicii au vazut-o si ne-au rugat sa o lasam in masina, dar copii au putut intra cu trotinetele. Este adevarat ca le-am dus la un moment dat la masina, pentru ca nu voiam sa pierdem cataratul copiilor uitandu-ne dupa trotinete.

In afara de pretul care se plateste la intrare, toate activitatile din parc sunt contra cost. In cele 5 / 6 ore cat am stat in complex, 3 ore le-am alocat catararii, am vizitat animalele din zoo si zona de herghelie, am mancat si am stat la cozi :(. Biletul pentru catarat este 30 lei pentru 1 copil, cu varsta cuprinsa intre 4-9 ani, pentru 3 ore care au inceput sa se contorizeze de cand s-au echipat. Pentru vizitarea animalelor de la zoo nu am platit nimic. Alte preturi pe varsta si activitati le puteti gasi aici.

copii pe aleeEdenland

Ce mi-a placut la catarare, pentru ca doar aceasta activitate au experimentat-o copiii mai intens si pot sa vorbesc despre ea, a fost ca imediat dupa echipare, pentru ca eram prima data acolo, ne-a preluat cineva din echipa Edenland si le-a explicat copiilor cum se foloseste echipamentul si cum pot verifica daca au acces la un traseu etc.

Inca de la prezentarea echipamentului m-am linistit, deoarece echipamentul include o carabina de siguranta Zaza pe care o poate scoate doar cineva din personalul Edenland in caz ca se intampla ceva. Apoi mai este inca o carabina normala si una pentru tiroliana. Folosirea echipamentului este simpla, insa instructajul este bine de facut de fiecare data, mai ales ca sistemele de siguranta nu sunt la fel in toate locurile de acest gen.

Faptul ca exista personal care “salveaza” adultii si copiii din copaci, mi-a dat din nou un plus de liniste, mai ales ca i-am vazut de foarte multe ori la treaba cat am stat acolo si totul se face in deplina siguranta. Imi mai place ca fiecare traseu are la inceput o placuta cu denumirea lui si gradul de dificultate.

Copiii pot sa verifice singuri daca pot incepe sau nu un traseu, masurandu-se. Ana si Stefan au putut sa experimenteze doar 3 trasee, exceptandu-le pe cele pentru copiii foarte mici, tinand cont de inaltimea lor, pana in 130 cm, si anume Veverita, Languri si Babuin. Au fost foarte curajosi, si-au invins frici (Stefan de a merge pe franghie) si s-au ajutat reciproc pe tot parcursul traseelor, Anei fiindu-i mai greu sa manuiasca Zaza si carabina pentru tiroliana.

Ce nu mi-a placut la catarare au fost cozile :(. Pentru achizitionarea biletelor pentru catarat am stat la coada maxim 5 minute, dar la coada pentru echiparea copiilor am stat 30 de minute. Apoi au mai fost si cozile de pe trasee, blocaje, de exemplu pe unul dintre trasee au asteptat copiii cam 10 minute sa se puna in miscare. Personalul ne-a recomandat sa mergem acolo in cursul saptamanii sau seara, in week-end fiind foarte aglomerat de obicei. Data viitoare ne-am propus sa mergem in cursul saptamanii, de dimineata, pentru a avea timp sa incercam si sa ne bucuram de tot ce e acolo.

In ceea ce priveste zona de food, pentru ca era pranz si ne era cam foame cand am ajuns, am pornit direct spre ea. Am descoperit mai multe variante si anume un impinge tava cu mancare gatita, burgeri si o casuta unde se vindea Hotdog. Si pentru desert erau mai multe variante: o casuta cu placinte, una cu inghetata si una cu clatite.

Pentru pranz am ales varianta de impinge tava pentru ca voiam mancare gatita si nu am stat la coada deloc. Am sarit peste ciorba unde aveau vreo 2 feluri si n-am luat o portie de varza cu afumatura cu mamaliguta 19 lei, o portie de tocanita Muma Padurii cu mamaliguta 19 lei, iar copiii au mancat cate o portie de snitel cu cartofi prajiti care a costat 23 lei portia, apa plata 4 lei / 500 ml, Cola 6 lei / 500 ml. Portiile de mancare sunt medii, iar la noi a predominat mamaliga care avea cost separat, 4 lei, dar mancarea a fost gustoasa. Mai era varianta de burgeri care aveau preturi de la 17 lei pentru un mini burger pana la 28 lei de exemplu un cheesburger. Alte preturi la mancare pe care mi le mai amintesc: frigarui 19 lei, mici 4 lei, Hotdog 5 lei, inghetata 8 lei / 1 cupa si aveau destule sortimente, unele chiar interesante :D, clatite cu dulceata sau Nutella 12 lei.

casuta burgeri Edenland restaurant Edenland

sortimente inghetata Edenland

Pentru ca experienta noastra a fost una pozitiva, ne-am propus sa o repetam cat mai curand.

Daca va plac experientele noastre #in4, puteti sa ne urmariti si pe FacebookInstagram, Tik Tok si You Tube sau puteti rasfoi prin arhiva blogului pentru alte idei de petrecere a timpului liber.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top